Gezocht én gevonden: een nieuw vismaatje voor gepensioneerde Ray

Gepensioneerde man zoekt nieuwe viskompaan: met dit zoekertje beroert Ray Johnstone heel Australië. Op zijn online bericht reageerden maar liefst 55.000 mensen. Mati (22) werd de uitverkorene om Ray te trakteren op een heuse visuitstap.

Weduwenaar Ray Johnstone uit Adelaide plaatste zijn zoekertje vorige maand op website Gumtree. Bij een foto van hemzelf vertelt hij kort dat hij zijn vaste vismakker zeven jaar geleden is verloren in een auto-ongeval. 

"Ik ben op zoek naar een nieuwe kompaan, die zich in dezelfde situatie als ik bevindt en dus ook op zoek is naar iemand om mee te gaan vissen. Ik ben bereid om alle kosten te delen. Als je zelf een boot hebt, dan doe ik een bijdrage om die te mogen gebruiken. Maar als je net als ik gewoon vist vanop het vasteland, dan is dat zeker ok", zo schrijft hij. 

Binnen de kortste keren gaat het bericht viraal. Maar liefst 55.000 mensen voelen zich geroepen om Ray te vergezellen. Op sociale media regent het reacties via de hashtag #illfishwithray. 

De uitstap

De 22-jarige Mati Batsinilas uit Brisbane wacht de reactie van Ray niet af. Nadat hij het zoekertje had opgemerkt, vloog hij meteen naar Adelaine om Ray op te pikken. Samen vlogen ze dan door naar Queensland, waar ze samen met een groep andere visliefhebbers een meerdaagse uitstap deden naar Stradbroke Island.

"Ik wou niet zomaar met hem gaan vissen. Het moest voor Ray echt een hele belevenis worden", vertelt Batsinilas op ABC Radio. 

Na enkele dagen visplezier - op kosten van Batsinilas - doet het gelegenheidsduo een recordvangst. Hun foto lokt op Facebook opnieuw een massa reacties uit. Batsinilas krijgt voor zijn daad van naastenliefde veel lof. 

"Jij bent familie nu"

In een Facebookbericht bedankt Batsinilas iedereen voor de fijne reacties. "Dit is een initiatief van mijn hele familie, en niet enkel van mezelf. Zonder hen zou ik niets zijn."

Ray en Mati zijn na hun vistrip duidelijk dichter naar elkaar toegegroeid. En ze laten elkaar nog niet meteen los. "Ik ben met Ray omgegaan zoals met mijn leeftijdsgenoten: we hebben veel gelachen samen, grapjes met elkaar uitgehaald en nu en dan een biertje gedronken. De trip met Ray zit er nog niet op: hij heeft me uitgenodigd om te komen vissen in Adelaide. Bedankt voor de trip van mijn leven, Ray. Je bent nu officieel deel van de familie."

Meest gelezen