Grote brand verwoest Filipijnse sloppenwijk, 15.000 inwoners dakloos

Een grote brand in een sloppenwijk in Manilla, de hoofdstad van de Filipijnen, heeft meer dan 15.000 inwoners dakloos gemaakt. De brandweer had tien uur nodig om het vuur onder controle te krijgen.

Gisterenavond was er vuur uitgebroken in een van de hutten in de wijk Tondo. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, al heerst er het vermoeden dat het om een kabelbrand gaat. In de sloppenwijk tappen veel bewoners immers illegaal elektriciteit-, telefoon-, en andere leidingen af om geld te besparen. 

Doordat de hutjes dicht bij elkaar opgetrokken zijn, kon het vuur gemakkelijk overslaan op de andere huizen. Volgens de autoriteiten verwoestte de brand zo'n 1.200 woningen. Zeven inwoners raakten gewond. Officiële cijfers stellen dat in Tondo meer dan 600.000 mensen wonen, maar vermoedelijk ligt het echte cijfer nog een pak hoger. 

Meest gelezen