Jack Nicholson tekent voor filmcomeback van het jaar

Hij zou dement zijn. Hij zou bijna dood zijn. En toch is hij terug: Jack Nicholson. Hij gaat de hoofdrol spelen in de Amerikaanse remake van de succesvolle Duitse film "Toni Erdmann". Hollywood noemt het de filmcomeback van het jaar.

Nadat Nicholson in 2010 van het scherm was verdwenen, gonsde het van de gezondheidsgeruchten over de acteur met drie Oscars en zes Golden Globes die meespeelde in mythische films als "Easy rider", "One flew over the cuckoo’s nest" en "The shining".

“Zo zou hij moeite met zijn geheugen hebben gehad”, zegt VRT-filmreporter Ward Verrijcken in "De wereld vandaag" op Radio 1. “Hij zou niet meer in staat zijn geweest om teksten te onthouden. De geruchten over zijn gezondheid bleken gewoon roddels”.

Nicholson verdween uit het publieke leven en schuwde de publiciteit. In een zeldzaam interview gaf hij aan dat hij zijn dagen vulde met lang slapen, genieten van zijn kunstcollectie en films kijken met vrienden.

Winfried Conradi

De 80-jarige acteur kondigt nu zijn comeback aan met een remake van de veelgeprezen Duitse film "Toni Erdmann". “Hij stapte blijkbaar zelf naar Paramount voor de hoofdrol, nadat hij "Toni Erdmann" zag", zegt Verrijcken. "Nicholson is immers een grote fan van de Europese cinema.”

Nicholson zal zelf in de huid kruipen van Winfried Conradi. “Hij zal het witte doek delen met Kirsten Wiig, een Amerikaanse comédienne bekend van "Saturday night live" en de recente remake van "Ghostbusters".”

Naar deze vertolking wordt nu al uitgekeken. Het hoofdpersonage uit de originele Toni Erdmann loopt immers minutenlang spiernaakt rond. Hoe zedig Hollywood dit gaat oplossen, is nog een raadsel. Hoe dan ook mogen we ons volgens Verrijcken gelukkig prijzen: “Nicholson breidt hiermee een nieuw hoofdstuk aan zes decennia filmgeschiedenis".

Meest gelezen