Madonna adopteert dan toch een tweeling uit Malawi

Madonna heeft dan toch twee kinderen uit Malawi geadopteerd. Dat bevestigt de Amerikaanse superster op Facebook en Instagram. Het gaat om tweelingzussen. Eerder had ze nog in alle toonaarden ontkend dat ze van plan was opnieuw kinderen uit het Afrikaanse land te adopteren.

"Ik kan officieel bevestigen dat ik het adoptieproces van tweelingzussen uit Malawi heb voltooid en ik ben overgelukkig dat ze nu een deel van ons gezin vormen." Met die woorden bevestigt Madonna op Facebook en Instagram dat ze dan toch twee kinderen uit het Afrikaanse land heeft geadopteerd.

Eind januari ontkende ze nog in alle toonaarden dat ze dat van plan was. Dat deed ze nadat een regeringwoordvoerder van Malawi had gezegd dat ze een officiële aanvraag tot adoptie in een rechtbank had ingediend. Gisteren verklaarde een woordvoerder van het Hooggerechtshof in Malawi dat de Amerikaanse zangeres de officiële toelating had gekregen om twee kinderen te adopteren.

"Ik ben erg dankbaar voor iedereen in Malawi die heeft geholpen dit mogelijk te maken", schrijft Madonna voorts. "Ik vraag de media om onze privacy in deze overgangsperiode te respecteren."

David & Mercy

Madonna heeft in het verleden al twee kinderen uit Malawi geadopteerd. In 2006 adopteerde ze David uit een weeshuis. In 2009 volgde Mercy. Die beide kinderen zijn nu 11. De zangeres heeft ook twee biologische kinderen: een dochter Lourdes (20) uit een relatie met Carlos Leon en een zoon Rocco (16) uit haar huwelijk met regisseur Guy Ritchie.

Vorig jaar hebben Madonna en Richie nog hevig ruziegemaakt over het hoederecht over Rocco. Zij wou dat hij bij haar in de VS zou komen wonen, maar uiteindelijk bereikten de twee een compromis waarbij de tiener alsnog bij zijn vader in Londen zou blijven wonen.

Madonna vertoeft regelmatig in Malawi dat ze haar "tweede thuis" noemt. Ze heeft er een liefdadigheidsinstelling op poten gezet voor weeskinderen en andere kwetsbare kinderen.