Pieter Aspe werkt aan nieuw boek rond Van In

Pieter Aspe werkt aan een nieuw boek rond het personage van commissaris Pieter Van In. Dat melden de Mediahuiskranten op basis van een Facebookpost van de schrijver en het nieuws is door zijn uitgever bevestigd. Dit voorjaar komt ook al het boek "Blankenberge blues" uit, een samenwerking met Koen Strobbe.
BELGA/VAN ASSCHE

"Het idee voor het boek is klaar, maandag begin ik te schrijven", meldt Pieter Aspe. "Ik zal een nieuw ritme moeten vinden. Ik begon altijd 's ochtends, zette 1.700 woorden op papier en hield er dan mee op. Dan had ik de namiddag vrij met mijn vrouw. Nu zij er niet meer is, begin ik wellicht pas in de namiddag met schrijven. Anders oogt de dag zo leeg." 

Bernadette, de levenspartner van Pieter Aspe, overleed bijna een half jaar geleden. De schrijver zei toen dat hij niet wist of hij na de dood  van zijn muze ooit nog zou schrijven. "Als ik weer begin te werken gaat het beter. (...) Het enige wat je kunt doen, is wachten tot het verandert en ik denk dat het nu aan het gebeuren is", zei hij daarover vorige maand in "Van Gils & Gasten" op Eén. "Ik besef dat ik niet ten onder mag gaan aan verdriet, mijn vrouw zou dat niet gewild hebben. De goesting is er weer", klinkt het. 

De nieuwe misdaadroman zou in oktober uitkomen en Pieter Aspe zou ook opnieuw signeren op de Boekenbeurs in november.  Aspe heeft al 39 boeken rond het personage van Van In geschreven. Hij heeft al meer dan 3 miljoen boeken verkocht. Van de boeken is ook een tv-serie gemaakt. 

Meest gelezen