Tramverkeer Antwerpen ontregeld na ontploffing in hoogspanningscabine

Op de hoek van de Meistraat en de Tabaksvest in Antwerpen is een hoogspanningscabine ontploft. Daardoor waren er stroomproblemen in de stad, maar die zijn intussen grotendeels opgelost. Het tramverkeer ondervindt wel nog lichte hinder.

De hoogspanningscabine ontplofte na een kortsluiting, waardoor de hele as tussen de Tabaksvest en het Koningin Astridplein met stroomproblemen kampte. De brandweer kreeg oproepen binnen van mensen die vastzaten in liften. Na een half uur waren de problemen opgelost, meldt Eandis.

Het tramverkeer ondervindt op dit moment nog lichte hinder. De premetro lag een tijdlang stil omdat de seinverlichting in de premetro- kokers heropgestart moest worden. Daardoor rijden alle lijnen in de premetro met een lichte vertraging.

Meest gelezen