Vriend van dader aanslagen Brussel gearresteerd in Turkije

Een goede vriend van Najim Laachraoui, een van de daders van de aanslag op de luchthaven van Zaventem, is opgepakt in Turkije. De man in kwestie werd in mei 2016 in ons land veroordeeld tot 7 jaar cel voor terrorisme. Hij ging daartegen in beroep en kon daarna eind vorig jaar ons land verlaten.
Najim Laachraoui, een van de terroristen op de luchthaven van Zaventem

Het federaal parket is "enkele weken geleden" te weten gekomen dat de man "was gearresteerd in Turkije". België heeft om zijn uitlevering van gevraagd, ook al wordt de man ook in Turkije vervolgd voor terrorisme.

De man, een twintiger uit de Brusselse gemeente Ukkel, heeft de Syrische en Belgische nationaliteit en is een goede vriend van Laachraoui. Hij vertrok in 2013 vanuit Zaventem naar Syrië om er te vechten. 

Meest gelezen