Werknemers Caterpillar leggen het werk halve dag neer

De werknemers van Caterpillar in Gosselies, bij Charleroi, hebben vanochtend beslist om een halve dag het werk neer te leggen. Ook donderdag en vrijdag zullen ze dat nog doen, zo is beslist tijdens een personeelsvergadering.

De actie komt er nadat de vakbonden een ingebrekestelling hadden ontvangen van de Zwitserse groep. Daarin staan bepaalde eisen met betrekking tot de productie en de leveringen. Maandag richtte een deel van het personeel schade aan in de fabriek. De Zwitsers willen dat de vestiging in Gosselies de verplichtingen nakomt.

De staking van vandaag heeft ook gevolgen voor het personeel van onderaannemers Yusen en Eutraco, die actief zijn op de site van Caterpillar in Gosselies. Zij hebben hun werkplekken verlaten.

Meest gelezen