"Fantastische friet in Vlaanderen, maar wij zijn toch nog iets anders"

De Nederlandse sterrenchef Sergio Herman krijgt weer wat meer voet aan de grond in Vlaanderen. Morgen opent in Antwerpen immers de eerste Belgische vestiging van Frites Atelier, Hermans versie van een luxefrituur. De chef-frietbakker liet Linde Merckpoel op Studio Brussel al even watertanden.
Arie Kievit

Herman, die naar eigen zeggen vanmorgen al aan het voorbakken was om straks de pers te ontvangen, heeft zo zijn eigen idee over het perfecte bakje frieten.

"Ik denk dat er in Vlaanderen fantastische friet wordt gebakken, maar wij zijn toch net iets anders. We gaan ook voor een stukje mee in de beleving. De zaak straalt ambacht uit, je komt terecht in een soort atelier. Maar de focus ligt vooral op de friet."

Behalve huisgemaakte verse sauzen wil Herman op termijn ook uitpakken met eigen snacks. Voorlopig gaat het enkel nog om een witte pens met dragon, ontwikkeld in samenwerking met topslager Hendrik Dierendonck, en stoverij.

Merckpoel vroeg zich af hoe Herman het allemaal klaarspeelt: restaurants runnen in Antwerpen en Zeeland, meedoen aan "Mijn pop-uprestaurant" en nog ook nog eens een nieuwe frituur openen. "Dat vraag ik me zelf soms ook af. Het is een kwestie van goed organiseren en plannen, de juiste mensen rond je te verzamelen, het hoofd koel te houden, mensen rond je de kans geven om te groeien en delegeren", aldus de aimabele Zeeuw.

Frituurdilemma's

De nieuwe luxefrituur van Herman inspireerde Linde Merckpoel overigens tot een quizje met de topchef: ontdek hier zijn antwoorden op Lindes frituurdilemma's (niet te bekijken in onze app):

Meest gelezen