"Nerveuze Vrouwen" starten hun theatertournee in Diest

De muziektheatertournee van de "Nerveuze Vrouwen" met in de hoofdrol Eva De Roovere, Tine Reymer, Ella Leyers en Inge Paulussen en teksten van Hugo Matthysen en Gerda Dendooven gaat op 16 februari in cc Den Amer in Diest van start. Het project maakt deel uit van de sensibiliseringscampagne die Te Gek!? dit jaar op touw zet rond psychose. Tot en met 29 april zijn verspreid over Vlaanderen een 30-tal voorstellingen gepland.

De vier vrouwen horen stemmen in hun hoofd, denken in bochten en kronkels en zien dingen die anderen niet zien. Op het podium vertellen en zingen ze over wat het is om verloren te lopen in de donkere kamers van hun gedachten, de weg kwijt te geraken in hun kronkelige hersenen, op de dool te zijn tussen waan en werkelijkheid...

De regie van het stuk is in handen van Els Dottermans. De Laatste Showband begeleidt muzikaal.

Psychose bespreekbaar maken

Te Gek!? neemt al meer dan tien jaar allerlei initiatieven om psychische problemen in Vlaanderen bespreekbaar te maken. Dit jaar is het thema psychose. Naar schatting 15 tot 20 procent van vaak jonge mensen krijgt te maken met hallucinaties en waangedachten.

Bij velen gaan de klachten spontaan over, maar bij 3 procent worden de klachten zo ernstig dat ze een duidelijke impact hebben op hun leven. Naarmate de symptomen toenemen voelt men zich angstiger en kwetsbaarder en wordt men somber of prikkelbaarder.

Meest gelezen