Amerikaanse minderjarige hackte luchthaven Zaventem nacht na aanslag

Een minderjarige jongeman uit de Verenigde Staten heeft op 22 maart 2016 een cyberaanval uitgevoerd op het computersysteem van de luchthaven Brussels Airport. Dat meldt de krant De Tijd en het nieuws wordt bevestigd door het federaal parket. De jongeman zal in de VS worden vervolgd. Volgens het federaal parket stond zijn actie wel volledig los van de aanslagen die diezelfde dag plaatsvonden.
De vertrekhal van Brussels Airport.

Het federaal parket voert nu een "opsporingsonderzoek" naar de cyberaanval "op de website en het informaticasysteem van Brussels Airport Company NV in de nacht van 22 op 23 maart 2016".

"De pogingen om de website onbeschikbaar te maken en om binnen te dringen in het informaticasysteem zijn zonder succes gebleven", zegt Eric Van Der Sypt, woordvoerder van het federaal parket.

"In het kader van dit onderzoek heeft de FBI na rechtshulpverzoek van het federaal parket een huiszoeking uitgevoerd in Pittsburgh en een minderjarige verdachte Amerikaanse burger verhoord. Hij heeft de feiten toegegeven."

"Uit deze onderzoeken en de eerste analyses van de inbeslaggenomen informaticadragers is gebleken dat er geen terroristische motieven waren voor de cyberaanvallen en dat deze geen enkel verband houden met de terreuraanslagen van 22 maart in Brussel en Zaventem. Dit dossier staat dus volledig los van de dossiers over de aanslagen."

Meest gelezen