Aretha Franklin brengt nieuwe plaat uit en gaat dan met pensioen

Aretha Franklin wil het binnenkort rustiger aan gaan doen. De 74-jarige Queen of Soul duikt binnenkort de studio voor de opnames van een nieuwe plaat, met niemand minder dan Stevie Wonder als producer, en gaat daarna voor de allerlaatste keer op tournee. "Dit is het laatste jaar dat ik optreed. Dit is het."

Franklin werd door de Detroitse radiozender Local 4 gevraagd naar de details over haar nieuwe plaat die in september van dit jaar zal uitkomen. Het wordt een plaat met allemaal nieuwe nummers, maar wel in verschillende muziekstijlen. "Ik heb er heel veel zin in", klonk het. "Ik kan niet wachten om de studio in te duiken. Natuurlijk gaat Stevie verschillende nummers producen en er is maar één Stevie, hé."

Maar ze had nog een andere verrassing in petto. "Ik moet jullie iets vertellen, ik ga dit jaar met pensioen. Dit wordt mijn laatste jaar. Ik ga nog opnemen, maar niet meer touren. Dit is het."

Nog enkele concerten per maand

Voor ze van de podia verdwijnt, wil Franklin wel nog een "mini-tournee" maken, met niet meer dan één optreden per maand. "De tournee zal misschien zes maanden duren", zei ze nog. De zangeres wil meer tijd doorbrengen met haar kleinkinderen want die staan op het punt om naar de universiteit te gaan.

Helemaal kappen met de muziek doet Franklin ook weer niet, want ze wil af en toe gastoptredens blijven doen. "Het is met een dubbel gevoel dat ik dit zeg, want het is nu eenmaal wat ik mijn hele leven lang gedaan heb en ik voel me gezegend en tevreden met wat ik in mijn carrière bereikt heb. Maar ik ben altijd zo druk bezig geweest dat het ook niet goed zou zijn om nu gewoon niets meer te doen."

Meest gelezen