Brussels parket waarschuwt voor "Uber voor drugs"

De gratis app Weeder, die al een hele tijd in Frankrijk bestaat en waarop drugs worden aangeboden, werkt sinds kort ook in Brussel. Het parket waarschuwt dat het bezit en de verkoop van cannabis nog steeds strafbaar is.

"De term "depannage", onder meer gebruikt door de applicatie en door verschillende druggebruikers, wordt gelijk gesteld met het te koop aanbieden van verdovende middelen of het gebruik van verdovende middelen vergemakkelijken", laat het Brusselse parket weten.

Op die inbreuken staan celstraffen van 3 maanden tot 5 jaar en boetes van 1.000 tot 100.000 euro, benadrukt het parket.

Volgens de krant LA Capitale is de Weeder-app, die al een hele tijd in Frankrijk bestaat en daar heel populair is, ook al bekend bij tientallen Belgische druggebruikers. Recent is de app beschikbaar gemaakt voor Brussel.

Druggebruikers kunnen de app downloaden op hun smartphone en vervolgens een profiel aanmaken. Eenmaal dat gebeurd is, kunnen ze via geolokalisatie zien welke andere app-gebruikers zich in hun buurt bevinden en bij wie ze dus eventueel terechtkunnen voor een dosis. Het Brusselse parket heeft het over een soort Uber voor drugs.

Meest gelezen