Elf personen die opgepakt werden in Syriëstrijder-onderzoek weer vrijgelaten

Elf personen die waren opgepakt in het kader van een onderzoek naar een mogelijk terugkerende Syriëstrijder, zijn na een grondig verhoor weer vrijgelaten. Dat heeft het federaal parket laten weten.

De elf werden in de nacht van dinsdag op woensdag opgepakt bij negen huiszoekingen in het Brusselse: in Sint-Jans-Molenbeek, Koekelberg, Laken, Jette, Brussel, Schaarbeek en Liedekerke in Vlaams-Brabant. Bij de huiszoekingen werden geen wapens of explosieven gevonden.

De huiszoekingen gebeurden in een onderzoek naar een man die mogelijk in Syrië bij IS is gaan vechten. Het gerecht zou door de huiszoekingen bij familie van de man geprobeerd hebben te achterhalen of hij intussen naar België is teruggekeerd. 

Enkele weken geleden werden soortgelijke huiszoekingen gedaan, wat toont dat de veiligheidsdiensten bijzonder alert zijn voor eventuele terugkeerders. Maar die huiszoekingen zouden verder los staan van de huiszoekingen die deze week werden gehouden. Het onderzoek zou ook niets te maken hebben met de aanslagen van 22 maart van vorig jaar.

Meest gelezen