Michael Caine kruipt opnieuw in de huid van een overvaller

De Britse acteur Michael Caine keert bijna 30 jaar na zijn rollen in "The Italian job" en "Get Carter" terug naar het genre van de misdaadfilm. De 83-jarige Caine voert onderhandelingen over een hoofdrol in de verfilming van de overval op Hatton Garden, meldt The Guardian. De kluizenroof, op Paasmaandag 2015 in Londen, staat geboekstaafd als een van de grootste overvallen in de Britse geschiedenis. Behalve Caine zouden ook collega-veteranen Jim Broadbent en Michael Gambon in de film meespelen.
AP2007

Echt veel aandringen zal productiehuis Working Title wel niet hebben hoeven doen. Caine zei een jaar geleden al in een interview dat hij erg graag een rol in de verfilming zou spelen. "Ik zou het meteen doen", zei de acteur toen. "Maar het zal wel iets kosten!"

De overval op het ondergrondse kluizencomplex, in het centrum van de Londense juwelen- en diamanthandel, was groot nieuws in april 2015. Doordat het gebouw door het samenvallen van Pasen met het Joodse feest Pesach gesloten was, kwam de roof pas enkele dagen later aan het licht.

Omdat bovendien niet elke huurder even happig was om de precieze inhoud van zijn kluis prijs te geven, was het oorspronkelijk ook niet duidelijk hoeveel de buit precies bedroeg. Officieel luidt het dat er bij de roof voor zeker 25 miljoen pond (ruim 29 miljoen euro) aan geld, juwelen en goudstaven is buitgemaakt. Waarschijnlijk gaat het in werkelijkheid om een veelvoud daarvan. Vast staat wel dat de roof één van de grootste is in de Britse geschiedenis.

Oude vossen

De zeven daders, tussen 58 en 75 jaar oud, bleken oude bekenden te zijn van de politie. Het ging om inbrekers en gangsters waarvan werd aangenomen dat ze min of meer met pensioen waren. De politie vermoedt dat de bende de overval gedurende drie jaar had gepland.

Het vermoedelijke brein achter de overval is echter nog steeds spoorloos. Hij zou met 10 miljoen pond naar het buitenland verdwenen zijn.

Caine zou volgens The Guardian de rol van het kopstuk van de bende voor zich nemen. Ook collega-veteranen Jim Broadbent (67, foto), en Michael Gambon (76) zijn in gesprek met de makers van de film, net als "jonge knaap" Ray Winstone (59). De film zal geregisseerd worden door James Marsh, bekend van onder meer "Man on wire".

De stoutmoedige roof spreekt alleszins tot de verbeelding van de filmwereld, want behalve deze film worden momenteel nog twee low-budgetfilms over hetzelfde onderwerp gedraaid.

Meest gelezen