Sterrenchef Wout Bru wordt partner van project Marc Coucke in Durbuy

Sterrenchef Wout Bru wordt partner van het project La Petite Merveille van Marc Coucke en Bart Maerten in Durbuy. Dat hebben de drie ondernemers bekendgemaakt tijdens een voorstelling van de evolutie van het project in Durbuy.
Van links naar rechts: Bart Maerten, Marc Coucke en Wout Bru.

Wout Bru heeft zich voor minstens zeven jaar geëngageerd. Hij zal de horecasites van het project leiden en ook aan het fornuis staan van een gastronomisch restaurant. "Wout Bru wordt de chef voor ons hele project", aldus Coucke. "Hij zal het project een gastronomische dimensie geven en voor een enorme troef zorgen."

Bru zal vier restaurants leiden én een gastronomisch restaurant opstarten, waar hij zelf aan het fornuis zal staan. De sterrenchef geeft toe dat hij even heeft moeten nadenken over de beslissing, "zeker aangezien ik mee investeer". "Maar Marc Coucke is zo'n ongelooflijke opportunist en ikzelf kan ook niet stilzitten. Op gastronomisch vlak heb ik alles bereikt wat ik kon bereiken, om nu opnieuw van nul te beginnen. Het wordt een enorme uitdaging en weer een aantal jaren keihard werken."

Coucke leerde Wout Bru naar eigen zeggen echt goed kennen dankzij zijn deelname aan het televisieprogramma MasterChef, dat Coucke won in 2012.

Meest gelezen