Waarom splitste boysband NSYNC? Justin Timberlake licht een tipje van de sluier op

Justin Timberlake heeft in een interview met The Hollywood Reporter onthuld waarom hij zijn boysband NSYNC de rug toegekeerd heeft. "Het startte als een leuk sneeuwbalgevecht, maar het groeide uit tot een lawine."

"Bye bye bye", "Music of my heart" en "This I promised you": het waren maar enkele van de successen die de Amerikaanse boysband NSYNC in de late jaren 90, begin 2000 op zijn palmares mocht schrijven. De groep werkte samen met onder meer Michael Jackson, Céline Dion, Gloria Estefan en Stevie Wonder, verkocht meer dan 70 miljoen platen en mag zichzelf één van de meest succesvolle boybands van de jaren 90 en 2000 noemen. In 2002 kondigden Timberlake en co aan dat de band tijdelijk een pauze zou inlassen. 

Maar uiteindelijk kwam de band - op een aantal sporadische optredens na - nooit meer samen. In 2007 bevestigde Lance Bass dat de splitsing definitief was. Maar Justin Timberlake stelt: "Technisch gezien brak NSYNC nooit officieel, ze kondigden een pauze aan in 2002 en zijn nadien nooit meer samengekomen."

Nu blikt Timberlake terug op het einde van zijn boysband. "We waren op tournee en het voelde alsof het allemaal te groot werd. Het startte als een leuk sneeuwbalgevecht, maar het groeide uit tot een lawine."

Sneer naar bandsleden?

Toch blijkt uit het interview dat het einde van de band niet helemaal goed verteerd is. "Ik had het gevoel dat ik meer om muziek gaf dan sommige andere bandleden. Ik voelde dat ik andere muziek wilde maken en dat ik mijn hart moest volgen."

Dat bleek een meesterzet van Timberlake, want zijn solocarrière heeft na de splitsing een hoge vlucht genomen, met successen als het album "Justified" en "FutureSex/Lovesounds". Maar tegelijk is het een onderlinge sneer naar een van zijn medemuzikanten. Wie van de vier - Lance Bass, JC Chasez, Joey Fatone of Chris Kirkpatrick - hij bedoelde, is niet geweten.

Een vleugje nostalgie: beluister hier de grootste hits van *NSYNC

NSYNC - Bye Bye Bye

NSYNC - Music of My Heart

NSYNC - I want you back

NSYNC - I'll never stop

NSYNC - It's gonna be me

Meest gelezen