"Het melkmeisje" verhuist voor drie maanden naar Parijs

Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft het schilderij "Het melkmeisje" van Johannes Vermeer tijdelijk uitgeleend aan het Louvre in Parijs voor de expo "Vermeer et les maîtres de la peinture de genre". Het is al de derde keer in de geschiedenis dat het schilderij wordt uitgeleend aan een museum in Parijs.

"Het melkmeisje" van Johannes Vermeer is het topstuk van een nieuwe tentoonstelling over de schilderkunst van de Gouden Eeuw in het Louvre in Parijs. Het is voor het eerst dat het schilderij uitgeleend wordt aan het Louvre.

"Het melkmeisje" werd wel al twee keer eerder uitgeleend aan een museum in Parijs. De laatste keer was dat in 1966 aan het Musée de l'Orangerie.

In het Louvre wordt de expo "Vermeer et les maîtres de la peinture de genre" gehouden van 22 februari tot 22 mei. Naast werk van Vermeer wordt er werk van onder anderen Gerard ter Borch, Hendrick Sorgh, Gerrit Dou, Jan Steen en Pieter de Hooch getoond. Het Louvre is erin geslaagd om elf werken van Vermeer (1632- 1675) te verzamelen voor de expo. Dat is een derde van het oeuvre van de Nederlandse meester.

Meest gelezen