"Ik raad niemand aan dit ook te doen"

Wie te dicht bij het vuur komt, zou zich wel eens kunnen verbranden. Dat gold zeker voor deze durfal die met een selfiestick de beste foto’s en beelden probeerde te maken, terwijl de gloeiend hete lava van de Kilauea-vulkaan, een erg actieve vulkaan op het eiland Hawaï, weinige meters verder in de zee vloeide. De man werkt samen met vulkaanexpert Kawika Singson, die hem vanop een afstand gadesloeg en filmde.

Singson op nieuwswebsite Huffington Post: "We beseffen dat dit uitermate gevaarlijk is, maar we leven al sinds we kinderen zijn op dit eiland met zijn vulkanen. Als je mijn foto’s en beelden kent, dan weet je dat ik geen vreemde ben voor lava en de gevaren die de lava met zich meebrengt."

"Maar nee, ik raad niemand aan dit ook te doen", besloot Singson. Wat door geologe Janet Bebb op The San Francisco Chronicle bevestigd werd: "De lava is extreem heet (meer dan 700° Celsius) en creëert door contact met het water al even verschroeiende stoom. Iets waar je dus best ver van weg blijft."

Eén boodschap dus: "Do NOT try this at home, in Hawaii or anywhere ever":

Meest gelezen