"Terrorist die info van Belgische militairen verspreidde, gedood door drone"

De Fransman Rachid Kassim, een van de meest gezochte terroristen van Frankrijk, zou in Irak gedood zijn bij een aanval met een drone van de internationale coalitie. Dat zou eergisteren gebeurd zijn. Dat melden Franse media.
Rachid Kassim in een propaganda-filmpje van IS.

De zender LCI zegt dat hij zich baseert op informatie van de Franse geheime dienst, die op zijn beurt zou ingelicht zijn door de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. 

De drone-aanval zou plaats gevonden hebben in de buurt van Mosoel, de Iraakse "hoofdstad" van terreurgroep IS in Irak.

Militairen

Rachid Kassim is in ons land vooral berucht doordat hij foto's, de namen en andere persoonlijke gegevens op Telegram geplaatst had, een berichtendienst die door sympathisanten van IS gebruikt wordt.

Kassim is de voornaamste ronselaar voor Franstalige gebieden van IS en hij is een "tele-terrorist", die vanuit Irak of Syrië jihadisten aanstuurt om aanslagen in Europa te plegen. De twee Franse twintigers die in juli een pastoor hebben vermoord in een kerk in Noord-Frankrijk en de moordenaar van een Frans politiekoppel stonden in contact met Kassim.

Kassim zou ook contact gehad hebben met de jongeman die het beruchte Verviers-filmpje opnam, waarin een andere jongen, de zoon van een imam, opriep om christenen te vermoorden.

Meest gelezen