"Toch wel een emotioneel afscheid van dEUS"

Mauro Pawlowski heeft zijn laatste noten met dEUS gespeeld in een uitverkocht Lotto Arena in Antwerpen. "Ik heb mooie muziek leren maken bij dEUS", knipoogt Mauro Pawlowski. De 45-jarige muzikant en gitarist stond de voorbije dertien jaar ruim 500 keer op het podium met dEUS en werkte mee aan vier albums.

dEUS heeft in een uitverkocht Lotto Arena afscheid genomen van gitarist Mauro Pawlowski. De bezieler van Evil Superstars begon in 2004 zijn carrière bij de band van Tom Barman. Dertien jaar later is het welletjes geweest voor de 45-jarige muzikant.

"We beleefden 13 fantastische jaren met Mauro Pawlowski. Hij heeft met dEUS ruim 500 shows gespeeld en meegewerkt aan vier albums. Hij schreef ook een grote hit, "The architect"", bewierookte Tom Barman Pawlowski op het podium van de Lotto Arena.

"Ik bewonder de wendbaarheid en de manier waarop hij een song kan lezen. Hij is heel veelzijdig in zijn gitaarspel. Mauro Pawlowski kan lawaai maken, maar ook prachtig melodieus uit de hoek komen", voegt Barman daar voor de camera aan toe.

Mauro Pawlowski is geraakt door het afscheid. "Natuurlijk is er emotie bij. Twaalf jaar is niet niks. We hebben twaalf jaar samengeleefd. Een Belgische gitarist kan niets beter krijgen dan dEUS. Ik heb heel mooie muziek leren maken bij dEUS. Daarvoor kon ik dat niet", klinkt het met een kwinkslag.

Zijn einde bij dEUS ziet Pawlowski niet als een einde in zijn rock-'n-rollleven. "Je kan ook rock-'n-roll zijn op een gewone dinsdagavond. Daarvoor moet je niet op een podium staan", besluit Pawlowski.

Meest gelezen