Aan welke snelweg wordt gewerkt in 2017? Een overzicht

In 2017 zijn er 34 grote werven op de Vlaamse snelwegen. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) bekendgemaakt bij de voorstelling van zijn nieuwe Werkplan. Er wordt ook geïnvesteerd in (fiets)bruggen en geluidsschermen. Ook aan de water- en gewestwegen wordt gewerkt.

In totaal zullen er werkzaamheden plaatsvinden aan 100 kilometer Vlaamse snelweg. Er zijn structurele onderhouden aan onder meer de E34, de E314, de E17 en de E40. Op deze kaart kunt u zien of er werkzaamheden zijn in uw buurt of op uw reisweg.

Naast wegen wordt ook de infrastructuur langs de wegen aangepakt. Zo komt er een nieuw op- en afrittencomplex in Aalter, een fietsbrug aan ziekenhuis Gasthuisberg in Leuven en geluidsschermen langs de A12. Er komen ook een honderdtal werven op gewestwegen.

Ook aan de waterwegen wordt gewerkt. Dat is volgens Weyts nodig om de wegen te ontlasten van het toegenomen vrachtverkeer. Er zal worden gewerkt aan de Seine-Scheldeverbinding en de bruggen van het Albertkanaal worden verhoogd. Ook kleinere waterwegen, zoals de Dender of het Kanaal naar Charleroi, worden opgewaardeerd.

"Historische hoog bedrag"

"Je hoort steeds: meer wagens, minder ruimte en we willen iets aan de stilstand doen", zei minister Weyts in "De wereld vandaag" op Radio 1. "Vanaf nu tot het einde van deze regering gaan we een historisch hoog bedrag investeren, bijna zes miljard euro, in de aanpak van mobiliteit. Niet alleen in de wegeninfrastructuur, maar meer dan ooit in de alternatieven: waterinfrastructuur en openbaar vervoer."

Over de hinder die gepaard gaat met de werken zei Weyts: "Als je iets op lange termijn iets wil doen aan de stilstand, moet je daar korte termijn investeren. Er zal soms wat hinder zijn. In 2017 zullen we werken aan maar liefst 100 kilometer snelwegen en 450 kilometer gewestwegen."

Lees alle plannen na op de website van Wegen & Verkeer.

Weyts: "We investeren een historisch hoogtebedrag"

Meest gelezen