Barman over laatste keer dEUS met Pawlowski: "Qua afscheid is dit as good as it gets"

Vanavond speelt Mauro Pauwlowski in een uitverkochte Lotto Arena in Antwerpen voor de allerlaatste keer mee als gitarist van dEUS. Volgens Tom Barman zal de gebeurtenis de nodige aandacht krijgen, "maar het wordt zeker geen kleffe bedoening", zei hij op Studio Brussel.

Mauro Pawlowski speelde twaalf jaar lang mee bij dEUS, geen enkele andere gitarist deed het hem voor. Pawlowski kondigde zijn vertrek enkele maanden geleden aan. Hij wil zich naar eigen zeggen niet langer alleen op popmuziek concentreren.

Pawlowski was altijd al een buitenbeentje in de groep. dEUS-frontman Tom Barman vertelde vanmorgen op Studio Brussel dat hij geen gsm had toen hij in 2004 bij de groep kwam. "Hij heeft toen in de eerste maanden wel een gsm gekocht, tot grote verontwaardiging van zijn vrienden die zeiden: “Ah, zo, nu je bij dEUS bent, heb je opeens wel een gsm!”"

Barman heeft in de loop der jaren al heel wat muzikanten zien voorbijkomen. Maar hij maakt geen vergelijkingen. "Zo denk ik al lang niet meer. Ik denk dat ze allemaal ontzettend veel potentieel hadden en allemaal heel verschillende persoonlijkheden hadden. Het kan altijd beter en toch zijn er altijd momenten waarop je denkt: “Dit kan niet beter”."

Nostalgisch over het afscheid van Pawlowski is hij dus niet. "Het leven moet vooruit. Ik heb al die watertjes al vaak doorzwommen, vaak ook veel pijnlijker. Dit is echt een heel mooi afscheid, goed voor alle partijen. Qua afscheid is dit as good as it gets."

Mauro Pawlowski mag zich wel nog verwachten aan een verrassing. "We zijn koppige bazekes", bevestigt Barman. "We willen daar zeker ook aandacht aan geven, maar het wordt geen kleffe bedoening. Integendeel, het wordt een knallende show, life goes on."

Wie Pawlowski gaat vervangen, is nog niet duidelijk. "We zijn er nog niet al te veel mee bezig. Ik heb al spontane sollicitaties gehad, maar we zien wel. We nemen onze tijd, want het moet goed zijn. De lat ligt behoorlijk hoog."

BELGA/WAEM

Meest gelezen