België blijft het lichtpuntje vanuit de ruimte

Astronaut Thomas Pesquet heeft een verbluffende nachtelijke foto vanuit de ruimte gepost. Op het beeld is een Europees tapijt van licht te zien. Maar één land springt er toch opmerkelijk uit.

Vanop het Internationaal Ruimtestation ISS heeft de Franse astronaut Thomas Pesquet een nachtelijk kiekje van de aarde gedeeld. Er is een wirwar aan verlichte autosnelwegen te zien, maar opvallender is dat België wel heel goed te zien is vanuit de ruimte.

In astronautenkringen wordt wel eens gezegd dat ons land als herkenningspunt gebruikt wordt om zich te oriënteren en feit is dat België fonkelt tussen haar buurlanden. In zijn post schrijft Pesquet dan ook: "België en haar verlichte autosnelwegen zijn gemakkelijk te herkennen!"

Thomas Pequet is voor zes maanden op missie in de ruimte en zal in mei terugkeren naar de aarde. Op zijn Twitteraccount deelt hij regelmatig foto's van zijn missie, maar hij schiet ook vaak prachtige plaatjes van de aarde, bij dag en nacht.

Vanop iets geringere hoogte was Brussel afgelopen nacht iets minder verlicht. Door een stroomstoring werd een deel van de hoofdstad gisterenavond in het donker gezet. Ook dat leverde enkele opmerkelijke plaatjes op. Zo maakte een twitteraar met een drone foto's van de nachtelijke stad.

Meest gelezen