Jana vanavond voor het laatst in "Thuis", "niet het plan om ooit terug te keren"

Dat Jana, het personage van Joy Anna Thielemans, uit “Thuis” verdwijnt wisten we al, maar hoe dat zal gebeuren bleef tot nu een goed bewaard geheim. Ook Peter Van de Veire en Julie Van den Steen konden het haar vanmorgen in "De grote Peter Van de Veire ochtendshow" op MNM niet ontfutselen. Jana is vanavond voor het laatst te zien in de Eén-soap.

Trouwe kijkers konden de voorbije weken zien hoe Jana het opnam voor haar beste vriendin Olivia. Tijdens een stage bij psychiater Ruben ontdekte ze dat Arne Olivia heeft proberen te verkrachten. Ze vertelde het aan Olivia, maar vergooide daarmee ook haar eigen toekomst als psychologe.

Vanavond is Jana/Joy Anna dus voor een laatste keer te zien in de serie. De hamvraag is hoe ze gaat verdwijnen. Thielemans wou vanmorgen maar een iets lossen: ze gaat niet dood. Zelf had ze ook een ideaal scenario,  maar dat is het dus niet geworden.

“Mijn droomscenario was dat Jana naar het vliegtuig zou stappen voor het huwelijk van haar papa. Met de camera op haar rug gericht zou je dan haar koffer zien, en dan opeens de hand van Bram. Je zag hoe hij heel dramatisch in de camera keek waarna ze samen een nieuw leven begonnen. Maar dat kan natuurlijk niet meer, want Bram is er niet meer, die zit in ergens in Frankrijk."

Reacties fans "niet normaal"

Wat iedereen wil weten is of Thielemans, een van de populairste personages in de serie, "Thuis" ook zelf gaat missen. "Iedereen vraagt het nu pas, maar ik ben al sinds 1 december gestopt! Ik mis het wel… Maar ik denk dat als ik elke dag in Leuven had moeten zijn en de ploeg was er niet ik het veel harder zou missen."

"Maar dat is zo’n ander leven. Ik heb de mensen van "Thuis" in Antwerpen nooit veel gezien. Ik mis het wel, maar het is ook niet vreemd. Dus het was wel de juiste beslissing."

Komt ze ooit nog terug in de serie? "Dat is niet het plan", klinkt het beslist.

De reacties van de fans op haar vertrek noemt Thielemans alleszins "niet normaal". "Het ontploft ! Ik had het na 1 december al op sociale media gegooid maar het is de laatste dagen zo intens. Ik heb al veel tranen in mijn ogen gehad door de lieve berichtjes. Sorry dat ik nog niet iedereen heb geantwoord, maar believe me, het zijn er super veel."

Bucketlist

Thielemans heeft de serie al een beetje achter zich gelaten. Ze woont momenteel op een woonboot in Amsterdam, "boat-sitting" voor vrienden die enkele maanden naar Afrika zijn. "Het was wel een bewuste keuze om na het vertrek uit “Thuis” even ergens anders te gaan wonen", vertelt ze daarover.

Thielemans werkt in Amsterdam ook aan een project, maar daarover kan ze nu nog niets kwijt. Het wordt in elk geval een druk jaar, zegt ze zelf. "Wanneer ik terugkom is het voor twee dagen, daarna vertrek ik anderhalve maand met vakantie. Het is echt wel keihard bucketlist afwerken dit jaar."

Emotionele boodschap van hartsvriendin

Thielemans bekeek gisteren samen met haar beste vriendin Moora Vander Veken, Olivia in de serie, hun laatste gezamenlijke aflevering (foto).

Vander Veken sprak op vraag ook nog een boodschap in voor Thielemans. "Lieve Joy, ik heb zoveel te danken aan jou. Je hebt me vanaf de eerste dag op de set onder de arm genomen en zoveel liefde en warmte gegeven. Ik ga dat nooit vergeten, dat blijft altijd in mijn hartje. Dikke kus. ik zie je dood en doodgraag. Love you."

De woorden van haar hartsvriendin beroerden Joy Anna Thielemans tot tranens toe. "Mooi dat het me nog zoveel doet."

Hoe zal jij je "Jana" herinneren?

Meest gelezen