Meer jobs, groei en consumptie: Peeters ziet sociaaleconomische hattrick

Volgens een nieuw rapport van het Instituut van de Nationale Rekeningen groeit onze economie sterker dan verwacht en daalt de werkloosheid naar het laagste niveau in vijf jaar. Vicepremier en minister van Werk Kris Peeters (CD&V) heeft het over een sociaaleconomische hattrick met meer banen, meer groei en meer consumptie.

"De werkgelegenheidscijfers zijn bijzonder goed", zegt Kris Peeters. "De werkloosheidsgraad zou zeer sterk zakken, naar het laagste niveau sinds vijf jaar. Men voorziet ook in de periode 2016-17 de creatie van 109.500 extra jobs en de werkloosheid gaat ook verder dalen."

Meer jobs heeft alles te maken met meer groei: 1,4 procent in plaats van 1,2 procent. Volgens Peeters is er ook meer consumptie. "Drie keer positieve cijfers. Dat is lang geleden dat we nog zo'n rapport hebben gekregen."

"Dit toont aan dat de regering de juiste keuzes heeft gemaakt. Onze hervormingen zijn in volle uitvoering en de positieve effecten komen op kruissnelheid. Nu is het zaak om op dit elan verder te gaan", aldus nog Peeters.

Door die goede cijfers zal de begrotingscontrole allicht ook iets makkelijker verlopen, want er zal minder moeten worden bijgestuurd.

Meest gelezen