Mogelijk echte Mondriaan ontdekt in kringloopwinkel

Een werknemer van een kringloopwinkel in de Nederlandse gemeente Naarden heeft mogelijk een waardevol meesterwerk ontdekt tussen tweedehands spullen. Mohamed Boualia van de kringloopwinkel in Naarden heeft het werk met veel trots voorgesteld op de Nederlandse regionale zender NH (Noord-Holland).

Een werknemer van een kringloopwinkel in Naarden in Nederland heeft mogelijk een figuratief schilderij van de Nederlandse schilder Mondriaan ontdekt. Het schilderij is een afbeelding van een hangende zonnebloem.

"Ik ben zo blij dat ik iets moois en bijzonders heb gevonden", zegt Mohamed Boualia in een gesprek met de Nederlandse regionale zender NH.

Het is nog niet duidelijk of het werk werkelijk van Mondriaan is. De Nederlandse kunstkenner Rob Mulders sluit niet uit dat het doek van de schilder is. Hij schat dat het werk tussen de 500 en de 1.000 euro waard is, "maar als er meerdere mensen bieden, kan dat oplopen tot 10.000 euro".

Meest gelezen