Ook mannen kunnen blunderen op de rode loper

Ze kunnen er wat van, de popvedetten die vannacht opnieuw de rode loper van de Grammy Awards sieren. Of ontsieren, wat soms een beter woord blijt te zijn, te oordelen aan de -vaak peperdure- outfits die pijn doen aan de ogen. Meestal zijn die pijnlijke ogen gericht op de vrouwen die zich maar al te graag laten bewonderen. Maar ook hun mannelijke collega’s durven de bal al eens misslaan, vooral wanneer afgeweken wordt van de traditionele zwarte smoking. We maakten volgende selectie van "worst dressed men" tijdens de voorbije Grammy-uitreikingen, inclusief een antwoord op de vraag: hoe moet het dan wel?

Rapper Nelly had in 2002 niet veel zin in een kostuum of wel had hij zich van evenement vergist. Nieuwsmedia dachten immers dat hij voor een basketbalwedstrijd uitgenodigd was. De glinsterende ketting moest daarbij enige cool-heid toevoegen. Anderen dachten dan weer dat hij het te warm zou hebben in een maatpak, door de stress. Uiteindelijk zou hij in de categorie "Best rap solo performance" zijn meerdere moeten erkennen in Missy Elliott.

Soberheid siert countryzangers, maar daar had Brad Paisley in 2004 weinig oren naar. Volgens kenners had hij de zetelbekleding in het huis van zijn oma geplunderd. Of waren het haar gordijnen of behangpapier? De overdaad aan bloemen -"Wie zoekt, die vindt Paisley misschien"- was in ieder geval een perfecte omschrijving van het woord "flora", maar op gejubel werd zijn outfit nauwelijks onthaald.

In 2015 zakte Elliot Marshall, samen met Basement Jaxx genomineerd voor "Never say never", in een kostuum “waar iemand een zwarte pot verf op gegooid heeft” (Marshall staat links op de foto). Dat zwart stond dan in schril contrast met het felle blauw. Conclusie van diverse fashionista's: een stylist inhuren zou voor Marshall geen slechte zaak zijn.

Momenteel zelf een beetje een fashionista, maar 10 jaar geleden wilde Kanye West (op de foto in het midden) nog te veel tonen. Hij werd in 2006 dan ook snel vergeleken met een dubbelganger van Tony Manero uit "Saturday night fever", die een beetje veel het disco-element in zijn kleding toeliet. "Opknopen, dat hemd!", was alvast de eerste boodschap.

Het is natuurlijk een risico je anders te kleden dan je broers, als je in eenzelfde groep zit. Voor Joe Jonas liep zijn eigenzinnige glitterkeuze in 2009 faliekant af, vergeleken met de stijlvolle manier waarop broers Nick en Kevin gekleed waren. "Alleen Michael Jackson zou hiermee wegkomen", klonk het. En , "Zelfs dronken doet een jongeman zoiets niet aan".

Mocht u zich afvragen hoe het dan wel moet? Vorig jaar werd bijna unaniem Sam Hunt -bij ons bekend van zijn hit "Take your time" uit 2015- uitgeroepen tot "best dressed man" op de Grammy’s. "Met deze kleur, zacht-roze, nam de zanger een groot risico, maar het resultaat is verbluffend", concludeerde celebritywebsite E!Online. Hollywood Reporter sprak van "eye candy" toen de zanger in zijn Dolce&Gabbana-pak op de rode loper verscheen. Entertainmentwebsite JustJared vond dan weer dat Hunt "rockte" in deze outfit.

Vannacht worden opnieuw Grammy Awards uitgereikt in het Staples Center in Los Angeles. Beyoncé kaapte de meeste nominaties weg, namelijk 9, gevolgd door Drake, Rihanna en Kanye West met elk 8 nominaties. Er zijn optredens voorzien van John Legend, Adele en Bruno Mars. Voor de meest prestigieuze prijs, "Record of the year", strijden onder meer Adele ("Hello"), Lukas Graham ("Seven years") en Rihanna ("Work"). Presentator van dienst is James Corden.

Meest gelezen