SPOILER ALERT: Dramatische weekontknoping in "Thuis"

De kijkers van "Thuis" hebben vanavond een verrassende aflevering voorgeschoteld gekregen. Het was al bekend dat Jana Blomaert, het personage van actrice Joy Anna Thielemans, uit de reeks zou verdwijnen. Jana vertrekt definitief op reis naar Boston. Daarnaast moeten de fans van soap het voortaan ook stellen zonder Jenny Verbeeck. Janine Bischops vertolkte dat personage van bij het begin van de serie in 1995.

Joy Anna Thielemans en Janine Bischops zijn definitief uit de soapserie "Thuis" geschreven. Van beide actrices was al bekend dat ze definitief de deur achter zich dichttrekken bij "Thuis", maar de dood van Jenny Verbeeck, het personage van Janine Bischops, kwam onverwacht.

Voor Jana, het personage van Joy Anna Thielemans, hebben de scenaristen van "Thuis" een zacht einde uitgewerkt. De ongelukkige studente psychologie vertrekt op reis naar Boston voor twee weken, maar aan Toon vertelt ze dat haar vertrek definitief is.

"Ik heb teveel kapotgemaakt. het is beter dat ik gewoon vertrek", vertrouwt ze Simonneke toe in een van de eerste scenes van de aflevering van vandaag. Aan het einde van de aflevering voert ze de daad bij het woord.

"Ons Jenny, ons Jenny is dood"

Grote verslagenheid was er bij Leo, Rosa en Marianne. Leo Vertongen, de vriend van Jenny Verbeeck (Janine Bischops) bereidt met de zus van Jenny en haar beste vriendin een welkomstfeest voor voor Jenny. Wanneer hij geëmotioneerd terugkeert van een winkeluitstap, zegt hij dat hij van de schoonzoon van Jenny te horen heeft gekregen dat ze is overleden.

Janine Bischops (74) kondigde afgelopen zomer zelf haar afscheid van "Thuis" aan. Ze is nu door de scenaristen uit de serie geschreven. Jenny reisde samen met haar dochter en schoonzoon naar Marokko. Ze bleef in Marokko om haar dochter te steunen tijdens haar zwangerschap. Nu is Jenny overleden, na een beroerte op de luchthaven in Marokko.

Met de dood van Jenny verdwijnt een van de personages die van in het begin van "Thuis" in 1995 in de serie te zien waren. Frank Bomans (Pol Goossen), Rosa Verbeeck (Annick Segal), Ann De Decker (Monika Van Lierde), Marianne Bastiaens (Leah Thys), Luc Bomans (Mark Willems),  en Simonneke Backx (Marleen Merckx) blijven na meer dan twintig jaar de Vlaamse kijkers boeien op Eén.

VIDEO: Leo meldt het nieuws over Jenny

VIDEO: 20 jaar Jenny in Thuis

VIDEO: Overzicht van 5 jaar Jana in Thuis

Meest gelezen