Vermiste jonge vrouw dood teruggevonden in tuin in Antwerpen

Het lichaam dat gisteravond gevonden is bij een huiszoeking in Antwerpen is dat van de jonge vrouw uit Heist-op-den-Berg die sinds dinsdag vermist was. Haar lichaam werd gevonden in de tuin van een woning. Volgens het parket zijn er "zeer ernstige aanwijzigingen van een gewelddadig overlijden". Er is een verdachte aangehouden.

De 20-jarige vrouw had in Antwerpen afgesproken met een 25-jarige man om Pokémon te ruilen. Gisteren had de politie ontdekt dat de vrouw wel degelijk was aangekomen in het Centraal Station van Antwerpen. Aan de hand van camerabeelden konden de speurders het traject nagaan dat de vrouw had afgelegd na haar aankomst in het station.

Het huis dat gisteravond doorzocht werd, ligt op hooguit 600 meter van het station. Het lichaam van de vrouw werd gevonden in de tuin. In het huis werd gisteravond een man opgepakt. Nadat de man geboeid was weggebracht, werd het huis nog urenlang doorzocht.

De man is vandaag ondervraagd door de onderzoeksrechter en hij is aangehouden. Dinsdag verschijnt hij voor de raadkamer. De voorbije dagen werd hij al eens door de politie ondervraagd. Uit verder onderzoek blijkt volgens het parket "dat zijn eerder afgelegde verklaringen niet overeenstemden met de objectieve vaststellingen". 

"In eerste instantie werd een onderzoek gevoerd om de vrouw levend en wel terug te vinden", stelt het parket. "De huidige afloop is uiteraard bijzonder zwaar voor de familie en omgeving. Er zijn zeer ernstige aanwijzingen van een gewelddadig overlijden. Het onderzoek naar de precieze doodsoorzaak loopt volop." 

Meest gelezen