Vier mensen opgepakt die aanslag wilden plegen in Frankrijk

Vier mensen, onder wie een meisje van 16 jaar, zijn opgepakt in en rond de Zuid-Franse stad Montpellier omdat ze ervan verdacht worden een aanslag te hebben willen plegen in Frankrijk. Dat zeggen politiebronnen aan persagentschap AFP.
Een zicht op Montpellier (archieffoto).

"De vier verdachten zijn opgepakt nadat ze aceton gekocht hadden", een middel dat gebruikt wordt om explosieven te maken, zegt de bron, die stelt dat met de arrestatie een aanslag verijdeld is. "Het lijkt erop dat de wil om tot de daad over te gaan al gematerialiseerd was", klinkt het.

Bij de huiszoekingen is naast aceton ook ander materiaal gevonden om sterke explosieven te maken: spuiten, beschermende handschoenen en de erg explosieve en onstabiele stof TATP.

Onder de arrestanten is een 16-jarig meisje dat op sociale media had laten blijken dat ze naar Syrië wou trekken of dat ze Frankrijk wou raken. De andere verdachten zijn 20, 26 en 33 jaar oud.

In Frankrijk geldt nog altijd de noodtoestand na de reeks terreuraanslagen in 2015 en 2016. De terreurdreiging is er nog erg hoog, luidt het officieel.

Meest gelezen