Opvallend veel Nederlandse kiezers nu al geregistreerd: "Het gáát ergens om"

Met nog meer dan een maand te gaan voor de verkiezingen in Nederland, hebben al meer dan 70.000 Nederlanders die in het buitenland verblijven, zich laten registreren. Dat is een opvallend hoog cijfer. "Iedereen heeft het gevoel: het gáát ergens om. De verwachting is dat er een hoge opkomst zal zijn."

Op 15 maart, over ruim een maand, zijn er verkiezingen in Nederland. Ook bij Nederlanders in het buitenland kunnen die op veel belangstelling rekenen. Op dit moment hebben er zich al 70.000 laten registreren, terwijl er dat bij de vorige verkiezingen maar 40.000 waren.

"Bij ons kantoor heeft iedereen zich geregistreerd, ook een aantal mensen die al heel lang in het buitenland verblijven", zegt ook NOS-correspondent Bert van Sloteren in Brussel. "Men heeft allemaal wel het gevoel: het gáát ergens om. Wilders met de PVV aan de ene kant, en je zou bijna kunnen zeggen, alle andere partijen aan de andere kant. De verwachting is dus dat er een hoge opkomst zal zijn."

Meest gelezen