Tientallen mensen lopen CO-vergiftiging op in kartingcenter Waver

In de Waals-Brabantse gemeente Waver hebben tientallen mensen een CO-vergiftiging opgelopen in een nieuw kartingcenter in Waver. Vijf mensen zijn er erg aan toe, maar verkeren niet in levensgevaar.

Van de honderdvijftig mensen die gisteravond aanwezig waren op een privé-evenement in de pas geopende Wavre Indoor Karting, liepen een zeventigtal mensen een CO-vergiftiging op.

De oorzaak van de CO-vergiftiging zou bij de afzuiginstallatie voor de uitlaatgassen liggen, die niet correct gewerkt zou hebben. "Het gaat om een hypothese die de onderzoekers moeten nagaan, het parket heeft een expert aangesteld", zegt waarnemend burgemeester Françoise Pigeolet.

Vijf slachtoffers raakten zwaar vergiftigd, twaalf matig en een vijftal lichtjes. Alle slachtoffers werden overgebracht naar ziekenhuizen in de buurt. De families van de slachtoffers werden gisteravond opgevangen in het OCMW.

Rond 20.30 uur werd ook het stedelijk rampenplan afgekondigd. Drie uur later werd het weer opgeheven.

Officiële opening uitgesteld

Op de Facebookpagina benadrukt Wavre Indoor Karting dat twee privé-evenementen donderdag en vrijdag probleemloos verliepen. "Het incident spijt ons uiteraard heel erg, en we zijn met ons hart bij alle betrokken slachtoffers", klinkt het.

De zaak is van plan het voorval verder te onderzoeken om de precieze oorzaak te achterhalen, en stelt zijn officiële opening van 14 februari uit naar een latere datum.

Meest gelezen