"Een hekel hebben aan Geert Wilders, maar 2,5 miljoen mensen opzijzetten?"

De Nederlandse politicus Geert Wilders van de PVV (Partij Voor de Vrijheid) wil na de verkiezingen in de regering zitten. Dat heeft hij wel erg duidelijk gemaakt in een zeldzaam interview op NPO1. Andere partijen zien een regeringsdeelname met PVV echter niet zitten. "Als de kiezer de PVV écht groot maakt, dan kan je niet zomaar 2,5 miljoen kiezers opzijzetten", zegt Wilders.

De PVV-leider zegt de politieke partijen die zijn partij nu al uitsluiten van eventuele samenwerking na de verkiezingen, niet te geloven. "Je zet niet zomaar 2,5 miljoen mensen opzij'', liet Wilders zich ontvallen. "Dat zullen ze niet gaan doen." De verkiezingen vinden plaats op woensdag 15 maart. De politieke peilingen tonen dat Wilders en de PVV ruim aan de leiding staan.

De Nederlandse minister-president Mark Rutte heeft alvast gereageerd, via het favoriete kanaal van Wilders trouwens. Rutte tweet voor het eerst sinds jaren op zijn persoonlijke account: "Nul procent, Geert. NUL procent. Het. Gaat. Niet. Gebeuren." De tweet verstuurde Rutte met een videofragment uit "Buitenhof". In dat programma liet Rutte in januari nog weten dat de kans dat de VVD (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie) gaat regeren met de PVV nul is.

Wilders die tegenwoordig campagne voert via Twitter -waar hij de vorige verkiezingen nog op pad ging- was er als de kippen bij om te reageren. "De kiezers zijn de baas in dit land Mark. Voor HONDERD procent", schrijft hij. "En. Niemand. In. Nederland. Gelooft. Jou. Nog."

Meest gelezen