"Ik heb pas deze week voor de eerste keer iets over Publipart gehoord"

De Gentse N-VA-fractieleider Siegfried Bracke ontkent dat hij iets wist van de vergoedingen die de bestuurders van Publipart ontvingen. Hij antwoordt daarmee op de aantijgingen van Tom De Meester (PVDA), die het raar vindt dat Bracke als commissaris van Publilec nooit bezwaar had gemaakt tegen die vergoedingen.

"Er zitten een aantal gemeenteraadsleden van meerderheid en oppositie van Gent in de algemene vergadering van Publilec", zegt Bracke. "Ik ben daar één keer geweest, maar er is nooit over Publipart gesproken. Ik heb pas deze week voor de eerste keer iets over Publipart gehoord, via Apache."

"Men moet overigens appelen met appelen en peren met peren vergelijken, men moet heel goed zien dat er een verschil is tussen Publilec en Publipart, dat er ook een groot verschil is over de vergoedingen en dat nooit binnen Publilec over Publipart is gesproken", stelt Bracke.

"Ik heb nooit meebeslist over vergoedingen. Ik weet niet of ik vanuit Publilec ooit een vergoeding heb gekregen, maar als ik er een gekregen heb, dan is dat één keer een gemeenteraadspenning", besluit Bracke.

Publipart en Publilec

Publipart is een naamloze vennootschap die gegroeid is uit een intercommunale. Een intercommunale is een overheidsorgaan waarin gemeenten samenwerken rond gedeelde belangen. Publipart is voor 65 procent in handen van Publilec, een andere holding van intercommunale oorsprong. Publilec is dan weer voor bijna 60 procent in handen van Publifin.

Meest gelezen