Amerikaanse jazzzanger Al Jarreau is overleden

De Amerikaanse zanger Al Jarreau is op 76-jarige leeftijd overleden. Jarreau is bekend van de nummers "We're in this love together" en het thema van de tv-serie "Moonlighting". Al Jarreau werd onlangs opgenomen in een ziekenhuis in Los Angeles, waarna hij zijn afscheid van de muziekbusiness aankondigde. Hij is vanochtend overleden in het ziekenhuis, meldt zijn woordvoerder.

Aan de vooravond van de uitreiking van de Grammy Awards in de VS, rouwt de Amerikaanse muziekgemeenschap om het overlijden van de 76-jarige zanger Al Jarreau. Al Jarreau won tijdens zijn carrière zeven Grammy Awards.

Al Jarreau begon zijn carrière in de jaren 60 en mocht al snel enkele televisie-optredens doen bij onder anderen Johnny Carson. Hij bracht zijn eerste album "We got by" pas uit in 1975.

Jarreau maakte vooral in de jaren 70 en 80 furore met nummers als "Roof garden", "We're in this love together" en het themanummer van de Amerikaanse televisieserie "Moonlighting". In 20011 kreeg hij een ster op de Hollywood Walk of Fame.

De zanger en componist is bekend voor zijn vaak geïmproviseerde scatzang. Hij kon ook als geen ander muziekinstrumenten nabootsen met zijn stem.

Meest gelezen