Amerikaanse metalband met de schrik vrij na ongeval in Polen

De tourbus van Amerikaanse metalband The Dillinger Escape Plan is aangereden door een vrachtwagen in Polen. De dertien inzittenden werden naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. "Iedereen is gelukkig nog in leven. Er zijn enkele gewonden, maar het had veel slechter kunnen aflopen", zegt gitarist Ben Weinman.
AP2013

De Amerikaanse metalband The Dillinger Escape Plan heeft een ongeval gehad in Polen. Een vrachtwagen reed de tourbus met aanhangwagen aan. Er is veel stoffelijke schade, maar de lichamelijke schade bleef beperkt.

De dertien inzittenden van de tourbus werden overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek. "Iedereen is gelukkig nog in leven. Er zijn enkele gewonden, maar het had veel slechter kunnen aflopen", zegt gitarist Ben Weinman.

Het optreden van de band in Polen van vanavond is afgelast. Dinsdag zou de band de concerttournee The Dillinger Escape Plan Farewell Tour hervatten met een concert in Leipzig in Duitsland. Op 5 maart staat een optreden in de AB gepland.

The Dillinger Escape Plan werd eind de jaren 90 opgericht. De groep brengt progressieve metal. Het voorbije decennium stond de band onder meer op het podium van Graspop Metal Meeting en Dour Festival. Vorig jaar kondigde de band aan dat de komende wereldtournee de laatste van de groep is.

Meest gelezen