Bracke dringt aan op extra Gentse gemeenteraad en commissie over Publipart

De Gentse N-VA-fractieleider Siegfried Bracke wil een extra zitting van de gemeenteraad over de Publipart-zaak. In navolging van de Optima-commisie pleit hij ook voor een commissie. Vlaams Belang wil meteen zo'n commissie.

N-VA-fractieleider Siegfried Bracke heeft naar eigen zeggen respect voor de beslissing van Tom Balthazar om ontslag te nemen, maar benadrukt ook dat dit "niet het einde van het verhaal" is.

Bracke zal aan de fractievoorzitters van de gemeenteraad vragen om een spoedzitting van de gemeenteraad te organiseren. Hij heeft daarvoor een derde van de raadsleden nodig. Hij hoopt dat Groen, dat eerder al "openheid en transparantie" eiste van alle betrokkenen, zijn vraag zal steunen.

Bracke pleit ook voor een commissie, in navolging van de Optima-commissie. "Deze stad heeft echt behoefte aan een commissie-Optima bis en we zullen zien wat de reactie is."

(lees verder onder de video)

Ook CD&V en Vlaams Belang willen dat de zaak volledig wordt uitgeklaard. "De vergoedingen, de beleggingen in chemische wapens en dergelijke, dat moet volledig worden uitgeklaard", reageert CD&V-fractievoorzitter Veli Yüksel. Hij is alvast voorstander van een spoedzitting van de gemeenteraad.

Vlaams Belang wil meteen een commissie, omdat die ook conclusies en aanbevelingen kan doen. "Er hangt een heel grote mist rond Publipart en die zal niet worden opgelost met een gemeenteraad of interpellatie", zegt fractieleider Johan Deckmyn.

Meest gelezen