Herman Koch vindt Hollywoodversie "Het diner" een mislukking van formaat

De Nederlandse schrijver Herman Koch heeft het Filmfestival van Berlijn sneller verlaten dan gepland uit onvrede over het resultaat van de Hollywoodremake van de filmadaptatie van zijn bestseller "Het diner". "Van de drie verfilmingen van mijn roman staat deze versie met kop en schouders onderaan", reageert Koch in een gesprek met de Nederlandse krant NRC.

Herman Koch heeft een grote ontgoocheling opgelopen bij de voorstelling van de Amerikaanse filmadaptatie van zijn bestseller "Het diner" op het Filmfestival van Berlijn. "The dinner" met Richard Gere en Steve Coogan werd in wereldpremière voorgesteld op de Berlinale.

De schrijver vond de film een mislukking van formaat. "Van de drie filmadaptaties van mijn roman "Het diner" staat deze film met kop en schouders onderaan", reageert hij in de krant NRC.

Het applaus in het Berliner Palast kwam na afloop van de vertoning van de film maar moeizaam op gang. Het was de bedoeling dat Herman Koch tot dinsdag in Berlijn zou blijven om de film te promoten, maar na de vertoning trok Koch zich terug in zijn hotelkamer en hij nam vanochtend meteen de trein naar huis.

De afterparty liet Koch ook voor wat het was. "Zo'n feestje was heel ongemakkelijk geworden. Wat had ik moeten doen, iedereen de hand schudden en zeggen dat ik de film waardeloos vond?", aldus Koch.

"The dinner" is de derde filmadaptatie van de wereldwijde bestseller "Het diner". Eerder werden al een Nederlandse en een Italiaanse filmversie van het boek gemaakt. De roman ging al meer dan 500.000 keer over de toonbank.

Meest gelezen