Italië stuurt winnaar Festival van San Remo naar Songfestival

De Italiaanse zanger Francesco Gabbani gaat zijn land vertegenwoordigen in de finale van het Eurovisiesongfestival in Oekraïne. Gabbani werd gisteren gekroond tot winnaar van het Festival van San Remo en hij ging in op de uitnodiging van de Italiaanse openbare omroep RAI om zijn land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

Italië wil het succes van Toto Cutugnu en Cigliola Cinquetti op het Eurovisiesongfestival herhalen met de jonge zanger Francesco Gabbani. Cutugnu en Cinquetti wonnen de liedjeswedstrijd respectievelijk in 1990 met "Insieme: 1992" en in 1964 met "Non ho l'étà".

De Italiaanse openbare omroep RAI vroeg de kersverse laureaat van het Festival van San Remo of hij zijn land wil vertegenwoordigen op het Songfestival in mei in Oekraïne. Gabbani heeft de uitnodiging aanvaard.

Francesco Gabbani zal zijn nummer "Occidentali's karma" in mei in de finale van het Eurovisiesongfestival zingen. De zanger is in 1982 geboren in de stad Carrara. Vorig jaar won hij op het Festival van San Remo de debuutprijs.

Italië is een van de landen van de grote vijf voor het Eurovisiesongfestival. De landen die de grootste bijdrage leveren aan de liedjeswedstrijd zijn rechtstreeks geplaatst voor de finale. Naast Italië behoren ook Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd koninkrijk tot de grote vijf.

Het Eurovisiesongfestival vindt in mei voor de 62e keer plaats. De halve finales worden op dinsdag 9 en donderdag 11 mei afgewerkt. Op 13 mei wordt de finale georganiseerd in Kiev.

Meest gelezen