Open VLD: "Ontslag schepen Peeters niet aan de orde"

Het ontslag van de Gentse liberale schepen Christophe Peeters is niet aan de orde. Dat zegt de Gentse Open VLD-fractieleider Sami Sougir na het ontslag van SP.A-schepen Tom Balthazar, die samen met Peeters gemandateerd is in Publipart.
Nicolas Maeterlinck
Peeters (rechts) naast burgemeester Daniël Termont

Tom Balthazar nam gisteravond ontslag als schepen en als SP.A/Groen-lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. "Ik neem geen ontslag omdat ik een ernstige fout gemaakt heb of schuld zou moeten bekennen, maar omdat ik de toekomst van een progressief Gent niet wil laten verlammen door maanden van schandalen en opgeklopte discussies over vergoedingen", liet Balthazar in een mededeling weten.

Net als Balthazar heeft ook Open VLD-schepen Christophe Peeters een mandaat in Publipart. Maar zijn ontslag is niet aan de orde, stelt de partij.

"We hebben afgestemd op basis van de feitelijkheden die zich voordoen", verduidelijkt fractieleider Sougir. "Peeters zit in Publipart als afgevaardigde van de stad, als schepen van Financiën, met de bedoeling om de stad zo snel mogelijk terug te trekken."

Sougir verduidelijkt verder dat er geen fouten zijn vastgesteld en dat er nu in alle transparantie tekst en uitleg zal volgen "over alle mogelijke facetten van dit dossier".

Termont en Peeters niet op missie naar VS

Peeters heeft wel beslist om vandaag niet op missie te vertrekken naar de Verenigde Staten, net als burgemeester Daniël Termont (SP.A). Beiden zouden samen met eerste schepen Mathias De Clercq (Open VLD) en een vijftigtal bedrijfsleiders naar New York en Boston reizen, maar Termont en Peeters blijven in Gent wegens het Publipart-schandaal.

"Het lijkt me logisch, zeker met het oog op de gemeenteraad, waar het debat sowieso zal plaatsvinden, dat ze zich ter beschikking houden", zegt Sougir daarover.

De Clercq en de bedrijfsleiders vertrokken wel. De missie is bedoeld om Gent op de kaart te zetten als stad voor startups. Boston en New York staan, na Silicon Valley in Californië, bovenaan de lijsten van meest innovatieve technologieregio's ter wereld.

Meest gelezen