Tientallen mensen onwel geworden in luchthaven Hamburg

De luchthaven van Hamburg in Duitsland is vanmiddag ontruimd wegens een sterke geurhinder, wellicht veroorzaakt door een stof -mogelijk pepperspray- in de airco. De brandweer sloot een terroristisch motief uit. Een 50-tal mensen had last van ademhalingsproblemen en geïrriteerde ogen.

Het lijkt erop dat de mensen in de luchthaven bevangen raakten door een stof die vrijkwam in de airco-installatie. De brandweer onderzoekt nu om welke stof het gaat, maar sluit een terroristisch motief uit. Volgens sommige Duitse media zou het gaan om pepperspray.

Een 50-tal mensen had last van ademhalingsproblemen en geïrriteerde ogen. Sommigen werden naar het ziekenhuis gebracht. De hele luchthaven is een tijdlang ontruimd. Honderden mensen werden geëvacueerd. Alle vluchten werden gedurende een uur opgeschort of omgeleid naar andere Duitse luchthavens.

Hamburg is de op vier na grootste luchthaven van Duitsland, met jaarlijks zo'n 16 miljoen passagiers.

Meest gelezen