30 procent meer bezoekers voor Arenbergschouwburg vorig jaar

De Arenbergschouwburg in Antwerpen heeft vorig jaar in totaal 82.651 betalende bezoekers over de vloer gekregen. Dat zijn er zowat 20.000 meer dan het jaar voordien of een stijging met 30 procent. Volgens het theatercomplex is het succes vooral te danken aan "een breed en kwalitatief aanbod van gevestigde waarden in combinatie met gedurfde keuzes voor jonge makers".

Heel wat voorstellingen waren vorig jaar (lang) vooraf uitverkocht: zowel concerten van onder anderen Bart Peeters, Boudewijn de Groot en Kommil Foo als comedy van de hand van Alex Agnew, Michael Van Peel en Philippe Geubels. Maar naast die bij het grote publiek bekende namen kenden ook jonge theatercollectieven als R.I.P. Juanito en Maelstrom succes in de provinciale schouwburg in hartje Antwerpen.

"Arenberg richt zich met haar uiteenlopend programma naar een breed publiek van alle leeftijden en slaagt erin om zowel de traditionele cultuurliefhebber als een divers en jeugdig publiek aan te spreken", blikt gedeputeerde voor Cultuur Luk Lemmens (N-VA) tevreden terug. "De afgelopen jaren is daarvoor veel geïnvesteerd in verbinding maken met wat er leeft in de stad."

Dit jaar wil de Arenbergschouwburg verder op die ingeslagen weg en is het naar eigen zeggen de bedoeling om een nog gevarieerder aanbod samen te stellen voor een "avontuurlijk publiek". "We willen nog meer de deuren opengooien naar de stad en inzetten op ontmoeting, uitwisseling en interculturele dialoog", zegt directeur Yvette Deploige.

Meest gelezen