"De mol", en toen waren ze nog met acht

Wees nooit te snel zeker van je zaak. Het is een les die de negen overgebleven kandidaten kregen in de tweede aflevering van "De mol". Want afvaller Hans blijkt helemaal niet achtergebleven in Deurne. En net als enkele anderen doet hij goed zijn best om zichzelf verdacht te maken.

Hans, de 53-jarige professor in de farmaceutische wetenschappen uit Deurne, moest vorige week al in de allereerste minuten afscheid nemen van het spel. Maar niet is wat het lijkt, en al zeker niet bij "De mol". Want terwijl de anderen dachten dat Hans al uit het spel was verdwenen, blijkt nu dat hij gewoon op een ander vliegtuig is gestapt.

Enkele kandidaten roken al onraad bij de eerste eliminatietest, want daarin werd Hans nog gewoon vermeld. Tijdens hun ontzetting blijkt tijdens de eerste proef in Kaapstad dat hun vermoedens kloppen. Hans zit gewoon op de toeristenbus.

Erger nog, door hun verkeerde antwoorden en foute strategische keuzes, werpen ze Hans vier pasvragen in de schoot. Waardoor hij moeiteloos zijn eerste eliminatietest doorstaat.

De terugkeer van Hans blijkt veel vragen op te roepen. Jolien is gefrustreerd omdat zij en Robin bij de opdracht met de bus geen geld verdiend hebben. En Marzena vraagt wat meer uitleg bij het beroep van Hans. Al doet zijn antwoord niet meteen een belletje rinkelen.

Zoeken naar sleutels en de juiste noten

De volgende dag worden zeven van de tien kandidaten in een natuurpark geconfronteerd met een kluwen van raadsels. Wat de zaak nog moeilijker maakt, is dat er ook enkele wilde dieren in het rond lopen. Die kunnen hen helpen, maar veroorzaken ook redelijk wat stress. Het duurt letterlijk tot de laatste minuten voor alle radertjes in elkaar passen.

Dan hebben de drie andere kandidaten het wel een stuk gemakkelijker. Zij moeten een lied inoefenen, samen met een gospelkoor. Daarbij valt ook geld te verdienen, tenzij een geblinddoekte kenner de amateurs eruit vist.

Voor de Limburgse autoverkoper Sam lijkt het niet meteen de ideale proef, maar schijn bedriegt. Tijdens het optreden is hij degene die de pannen van het dak zingt.

Maar er komt een flinke domper op de euforie en de herwonnen groepssfeer wanneer blijkt dat niet één maar twee kandidaten het spel zullen moeten verlaten bij de nieuwe eliminatietest.

Vraagtekens en vermoedens

Jolien, de 35-jarige personeelsmanager uit Poederlee en drijvende kracht tijdens de raadselopdracht, moet het veld ruimen, net als Bouba, de 19-jarige student uit Wolvertem.

In onderstaand fragment blikken Jolien en Bouba terug op hun korte verblijf in Zuid-Afrika. Ze zitten met veel vraagtekens. Het enige waar ze wel zeker van zijn is dat er iets is misgelopen…

Meest gelezen