"Minstens elf doden" bij ontploffing tijdens protestmars in Lahore

Tijdens een protestmars in Lahore, in het oosten van Pakistan, is een zware bom ontploft. Dat meldt de Pakistaanse politie, die melding maakt van zeven doden, onder wie politieagenten, en "veel gewonden", mogelijk een 40-tal.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

De bom zou ontploft zijn op het moment dat een motorrijder inreed op een groep apothekers die aan het protesteren waren tegen aanpassingen aan de wetgeving over medicijnverkoop. 

Dat gebeurde in de buurt van het regionale parlement van de deelstaat Punjab. Naar verluidt zou de bom bestemd geweest zijn voor de agenten, die over het goede verloop moesten waken van de protestactie. 

Onder de doden zouden enkele belangrijke kopstukken van de politie van Lahore zijn. Er zijn ook meer dan tachtig gewonden gevallen.

De aanslag is intussen opgeëist door de Jamaat ul-Ahrar, een splintergroep van de Pakistaanse taliban. Het zou gaan om een reactie op recente militaire successen van het Pakistaanse leger tegen de groep.

In maart vorig jaar zijn er 69 mensen gedood bij een explosie in een park in Lahore. Toen waren er veel mensen bijeen in het park om Pasen te vieren.

Meest gelezen