"Tarieven renovatieleningen staan op laagste punt ooit"

De rente op hypothecaire woonleningen is opnieuw aan het stijgen, maar de tarieven voor financieringen van verbouwingswerken staan volgens spaargids.be historisch laag in de aanloop naar de jaarlijkse bouw- en renovatiebeurs Batibouw (18 tot 26 februari).
©Nicolas TAVERNIER/REA
archieffoto

Begin 2015 bedroeg de gemiddelde rente voor een renovatielening nog 4,3 procent. Begin 2016 was dat gezakt tot 3,8 procent. En nu bedraagt ze 2,9 procent, weet spaargids.be, op basis van vergelijkingen tussen verschillende financiële instellingen. Vooral kleinere spelers komen met aantrekkelijke tarieven, maar vergelijken blijft belangrijk.

Voor energiebesparende investeringen, die dienen om je woning beter te isoleren, gaan de banken vaak nog een stap verder. Daar kan de gemiddelde rente tot onder 2% zakken. De daling is er wel minder spectaculair omdat de tarieven al laag waren. De voorwaarden voor het verkrijgen van die leningen verschillen van bank tot bank. 

Meest gelezen