Amerikaanse zender ABC en People Magazine werken aan documentaire over prinses Diana

Op 31 augustus van dit jaar zal het precies 20 jaar geleden zijn dat de Britse prinses Diana bij een tragisch auto-ongeluk om het leven kwam in Parijs. Diana stierf - samen met haar minnaar Dodi Fayed en diens chauffeur - terwijl ze achtervolgd werden door paparazzi. ABC en People magazine willen de wereld herinneren aan de magie van de prinses.
1987 AP

De nieuwe, vier uur durende documentaire zal archiefmateriaal tonen, maar ook interviews met intimi van de prinses. De programmamakers wilden naar eigen zeggen een eerbetoon brengen aan Diana, en de wereld eraan herinneren waarom ze destijds collectief verliefd was op de prinses.

Diana was 36 toen ze overleed en nog niet lang gescheiden van haar man, de Britse kroonprins Charles. Haar immense populariteit - ze stond bekend als de meest gefotografeerde vrouw ter wereld - nam na haar echtscheiding ongeziene proporties aan. Zo werd ze continu op de hielen gezeten door de roddelpers.

Na haar dood werden er verschillende documentaires en films over haar leven gemaakt, maar slechts weinigen daarvan vielen in de smaak bij critici.

Meest gelezen