Patrick Develtere van Beweging.net naar Europa

Patrick Develtere, de voorzitter van Beweging.net, beëindigt na 7 jaar zijn functie. Hij wordt adviseur bij de Europese Commissie.

Develtere heeft tijdens zijn voorzitterschap het Algemeen Christelijk Werknemersverbod omgevormd tot de netwerkorganisatie Beweging.net. De procedure wordt opgestart om op zoek te gaan naar een opvolger.

Voor hij bij het ACW als voorzitter aan de slag ging, was Develtere hoogleraar ontwikkelingsstudies aan de KU Leuven en directeur van het Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving. Dat is een samenwerkingsverband tussen de KU Leuven en het ACW. Develtere volgde bij het ACW Jan Renders op, die acht jaar voorzitter was geweest. 

Onder Develtere kreeg het ACW een nieuwe naam: Beweging.net. Onder die nieuw vlag gaat sinds drie jaar een grotere organisatie schuil. Naast de vakbond ACV en de Christelijke Mutualiteiten (CM) kwamen er elf andere organisaties onder de vleugels van Beweging.net.

Meest gelezen