Playboy keert terug naar zijn roots en kiest weer voor bloot

Playboy, het blad dat wereldberoemd werd door zijn naaktfoto's, gaat opnieuw foto's van blote vrouwen publiceren. Het magazine stopte daar een jaar geleden mee, "omdat naaktfoto's niet meer van deze tijd waren". Omdat de radicale ommezwaai niet het gewenste resultaat had, keert het blad nu terug naar zijn roots. "Naakt is normaal", klinkt het nu in een hashtag op Twitter.

Vorige jaar besliste Playboy om niet langer naaktfoto's te publiceren in de uitgave op papier. "In een tijdperk waarin porno makkelijk online te vinden is, is bloot op papier voorbijgestreefd", klonk het toen.

Een foute beslissing, zegt creatief directeur Cooper Hefner, de 25-jarige zoon van Playboy-stichter Hugh, vandaag. Volgens Hefner eist het blad door het opnieuw invoeren van blote dames zijn identiteit weer op. Verder commentaar wou hij niet kwijt.

Het eerste Playboy-nummer verscheen in 1953 en had het toen nog beginnend sterretje Marilyn Monroe op de cover. De voorbije jaren daalde de oplage van het blootblad echter gestaag. De opgemerkte ommekeer vorig jaar bracht daar geen verandering in.

Meest gelezen