Vlaamse Sidi Larbi Cherkaoui maakte choreografie Beyoncé op Grammy's

De choreografie van het optreden van Beyoncé op de Grammy's afgelopen nacht kwam van de hand van Sidi Larbi Cherkaoui. Het is al de tweede keer dat de Vlaams-Marokkaanse danser en choreograaf samenwerkte met "Queen B".
2017 Invision

Beyoncé mag met twee prijzen dan wel niet de grote overwinnaar van de Grammy's zijn, toch is ze alom aanwezig in de berichtgeving errond. De zangeres kwam namelijk voor het eerst naar buiten sinds de bekendmaking van haar zwangerschap en tekende ook present voor een kort optreden dat moet worden gezien als "een ode aan vrouwen en moederschap".

De choreografie van het optreden kwam van Sidi Larbi Cherkaoui, zo blijkt nu. De twee werkten eerder al eens samen voor haar optreden tijdens een benefietconcert van de streamingwebsite Tidal in oktober vorig jaar.

De samenwerking toen was opmerkelijk, aangezien de choreograaf de zangeres in 2008 nog beschuldigde van plagiaat. Haar Formation World Tour bevatte enkele dansscènes die bijna identiek waren aan zijn dans. De plooien werden gladgestreken.

2017 Invision
2017 Invision

Meest gelezen